Afspraak maken!

Haar & Hoofdhuid

Haar- en hoofdhuidproblemen
Iedereen heeft er weleens hinder van roos, een vette hoofdhuid of gewoon droog haar. Zelfs als u last heeft van hardnekkige psoriasis kunnen wij met onze behandelingen zorgen voor verlichting. Bij Haarwerken Iris krijgen alle haar- en hoofdhuidproblemen een individuele aanpak met een behandelingsplan. Maar ook voor het echte genieten kunt u bij Iris terecht. Wat dacht u bijvoorbeeld van een ontspannende hoofdhuidmassage? Door speciale massage-technieken verbeteren wij de doorbloeding van de hoofdhuid. 

Iris kappers levert ook Mediceuticals. Deze unieke dermatologische verzorgingsproducten brengen en houden het haar en de hoofdhuid in een optimale conditie. Ze zijn geschikt bij overmatig haaruitval en dunner wordend haar en diverse andere huid- en haarproblemen. Daarnaast zijn er ook Mediceuticals bij chemotherapie. Vraag Iris om advies welk Mediceutical product het beste kan worden gebruikt bij uw specifieke probleem.

 


Voorbereiding op haaruitval
Wanneer u weet dat u uw haar gaat verliezen als gevolg van een behandeling of ziekte, kunt u zich daar in zekere mate op voorbereiden:
-        Overweeg een korter kapsel te nemen;
-        Dep uw haar voorzichtig droog met een handdoek;
-        Gebruik geen föhn, stijltang, krulspelden of warme rollers;
-        Blijf uw haar voorzichtig kammen, ook al heeft u last van haaruitval;
-        Slaap op een satijnachtig kussen, zo wordt er minder aan uw haar getrokken;
-        Bescherm uw hoofdhuid tegen de zon door het dragen van een hoofddeksel;
-        Omdat uw haar kwetsbaar is, is het verstandig om gedurende de behandeling geen haarspray, versteviger of mousse te gebruiken;
-        Reinig uw haar en hoofdhuid met shampoo en conditioner;
-        Wanneer de haaruitval storend voor u wordt, kunnen wij uw haar knippen of scheren;
-        Wanneer u (nog) niet al uw hoofdhaar heeft verloren, kunt u toch uw haarwerk dragen;
-        Wacht niet te lang met het gaan dragen van een haarwerk; de overgang van dun haar naar (voller) haarwerk kan heel groot zijn.

Groei van nieuw haar
Als uw haar tijdens of na de behandeling weer aangroeit, kunt u het haarwerk gewoon blijven dragen. Dit heeft geen negatieve gevolgen voor uw eigen haar. Uw hoofdhuid wordt wel warmer, maar een haarwerk ventileert. Daardoor wordt uw nieuwe echte haar niet ‘verstikt’.
Het ‘nieuwe’ haar kan anders zijn dan voorheen. Soms heeft het een andere kleur, is het dikker geworden, of is het krullend in plaats van steil. Gewoonlijk trekken dergelijke veranderingen bij, maar dit is niet altijd het geval. Wel staat vast dat uw haar en hoofdhuid nog voor langere periode, ongeveer driekwart jaar, kwetsbaar kunnen zijn.
Wanneer u een behandeling met haarverf of permanent overweegt, is het raadzaam om met ons te overleggen. Wij zien aan de structuur van uw haar of dit mogelijk is. In onze salon zijn medewerkers gespecialiseerd in haarbehandeling na ziekte.

Wenkbrauwen en wimpers
Wenkbrauwen zijn erg belangrijk voor het ‘totale’ gezicht. Als uw wenkbrauwen dun of uitgevallen zijn, kunt u ze met een wenkbrauwpotlood of poeder bijwerken. Ons advies is om hier mee te beginnen voordat uw wenkbrauwen dun of uitgevallen zijn. Wij kunnen u leren hoe u dit het beste kunt doen.